Instagram’da Kısıtlandığımı Nasıl Anlarım?

Instagram’da Kısıtlandığımı Nasıl Anlarım?


Sorusu günümüzde sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıp merak konusu haline gelmiştir. Sosyal medya günümüzde sıklıkla kullanılan bir araçtır. Yoğun bir şekilde kullanılmasından dolayı sürekli yeni güncellemeler eklenmekte ve daha iyi bir hizmet ağı oluşturulmaktadır. Bu güncellemeler arasında yer alan kısıtlanma oldukça merak edilen bir konu olup ne anlama geliyor ya da nasıl kaldırılır sorulan sorular arasında yer alır.



Instagramda Kısıtlama Özelliği


Instagram sosyal medya uygulamasında Restrict özelliği bulunur. Bu özellik kısıtlama anlamına gelerek herhangi bir küfür ya da taciz içeren yorumların sahibi hesapların engellenmesi için kullanılır. Kısıtlanması gereken ya da istenen hesaba tıklayarak kısıtlama özelliği aktif hale gelebilir.

Kısıtlamanın kaldırılabilmesi için Instagram uygulaması üzerinden bizimle paylaş şeklinde bir içerik yer alır. Bu içerik kısmına başvuru yaparak yöneticilerin gerekli incelemeleri yapması gerekir. Yöneticilerin değerlendirmesi bir kısıtlama kaldırma yöntemi olup diğer bir yöntem ise takip limiti arttırılmasıdır. Bu sayede engel kaldırılarak kısıtlanan hesap normal hale gelebilir.


Instagramda Kısıtlama Kaç Gün Sürer?


Kısıtlama yapılan hesapta herhangi bir süre konularak kısıtlama yapıldıysa genel olarak 15 gün sonra hesaptaki kısıt kaldırılır. Kısıtlama ilk kez ya da daha önceden 2 kez kısıtlandıysa birkaç saate normale döner. Genel hatlarıyla bakıldığında kısıtlı olan bir hesap 1 ila 15 gün içerisinde kısıtlanması kaldırılmış olarak aktif bir şekilde olabilir.